Skolens historie

Når du som forældre vælger Svindinge Friskole, træder dit barn ind i et fællesskab, der hviler på en lang og stolt tradition. Det gule Hus ved siden af byens kirke – hvor børnehaveklassen og SFO i dag har til huse – har lige siden 1846 dannet rammerne for skolen i den lille landsby.

Som mange andre friskoler udspringer Svindinge Friskole af en gammel folkeskole. Trådene går tilbage til 1955, hvor skolen blev centralskole for et større opland.

1992 var året, hvor skolen undgik lukning og i stedet blev genrejst af engagerede forældre og lærere, der sammen ønskede, at skabe en skole i frie og trygge rammer.

I dag står Svindinge Friskole stærkt med klare værdier, gode lokaleforhold, stor boldbane, skaterrampe i skolegården, og et grønt område anlagt til naturlegeplads.

Børnehuset VVK har siden 2008 været tilknyttet friskolen, – som led i en værdifuld helhedstænkning. Vuggestue kom til i 2015.

På Svindinge Friskole bliver dit barn en del af historie, en kultur og et særligt fællesskab. Her er der plads til fri udfoldelse og fordybet læring – fra første dag i vuggestuen til sidste skoledag i 9. klasse.

Forventninger - begge veje

På Svindinge Friskole skaber vi de bedste rammer for dit barn ud fra et godt og konstruktivt samarbejde med dig som forældre.

Du er altid velkommen på skolen.

Vi ønsker, at du – ligesom dit barn – føler dig hjemme, når du sætter fødderne på skolens grund. At du til hver en tid føler dig velkommen til at dele dine tanker med os omkring dit barns glæder og problemstillinger, undervisningsform og rammer m.m.

Som medlem af forældrekredsen ved Svindinge Friskole er du helt automatisk med i et forpligtende fællesskab og samarbejde omkring dit barns skole. Du kan her komme med dine konkrete ønsker og forventninger til skolen og på den måde få direkte medindflydelse på dit barns skolegang og læring.

Omvendt har vi også nogle forventninger til dig.

Vi forventer, at du som forældre deltager aktivt i diverse møder og aktiviteter på skolen. Det kan være til skolens årlige julemarked eller til de årlige arbejdsdage, hvor børn, forældre og lærere mødes omkring reparationer, havearbejde og vedligeholdelse i en hyggelig, afslappet atmosfære. Det kan også være hjælp til kørsel af børnene på diverse ture eller lejrture.

På den måde sparer vi på udgifterne og sikrer en høj standard på bøger og andet undervisningsmateriale. Samtidig får vi mulighed for at lave nogle spændende undervisningstimer – både i og uden for klasselokalet. Alt sammen til glæde for dit barn.

Scroll til toppen